Plantele care purifica aerul din casa

0
1289

aer_poluat

Traim intr-o lume in care nu prea avem parte de aer curat. Masini, fabrici, produse electronice si electrocasnice, toate dauneaza. Dar stiai ca exista cateva plante care absorb toate radiatiile daunatoare de la televizor si toate mirosurile emise de vopseluri, solventi sau produsele de curatare chimice din casa?

Aceste plante sunt ficusul, feriga, dracaena si cactusul. Expertii recomanda sa avem cate o planta dintre acestea la fiecare noua metri patrati.

Dracaena este usor de plantat si foarte rezistenta la variatiile de temperatura. Trebuie expusa la lumina, dar nu la lumina directa a soarelui. Ar trebui udata frecvent. Aceasta reduce concentratia substantelor chimice din sprayuri, deodorente, solventi si produselor de curatare.

Ficusul neutralizeaza fumul de tigara, reduce concentratia de dioxid si monoxid de carbon. Are nevoie de lumina, dar nu excesiv.

Feriga are nevoie de multa apa si nu ar trebui direct expusa la soare. Reduce concentratia de chimicale din vopsea, lipici, detergenti, materiale textile si jaluzele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.