Pointer – un excelent companion, mai ales la vanatoare

0
372

pointer

 

Asupra originii Pointerului parerile chinologilor sunt diferite. Cele mai multe considera ca stramosul acestora este Pointerul Spaniol adus in Anglia in 1713 de ofiterii englezi. Prin mai multe incrucisari cu Foxhound, Bloodhound si Ogarul cenusiu, printr-o selectie atenta s-a obtinut exemplarul de astazi. Numele ii vine de la “Pero del punta”- “Caine pontator” care in engleza a devenit “Pointer”.

Este un caine inteligent, energic, vioi, prietenos, echilibrat, muncitor, entuziast. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, este prietenos chiar cu persoanele necunoscute. Se intelege bine cu alti caini si daca a fost socializat de mic se intelege bine si cu alte animale din gospodarie.

Este un caine inteligent si ascultator si dresajul lui nu este greu de facut. Cu o abordare blanda si iubitoare dar consecventa se pot obtine rezultatele dorite. Este cel mai bun caine pontator de campie dar poate vana si in padure sau mlastini cu o pasiune deosebita pentru vanatoare. Unii pui fac proba cainelui de aret de la opt saptamani. Este un placut companion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.