Povestea amuzantă din spatele celebrei imagini în care Einstein scoate limba

0
1138

Una dintre cele mai cunoscute fotografii ale celebrului om de știință, Albert Einstein, este cea în care acesta apare în timp ceă scoate limba la fotograf. Astăzi, puțini mai știu care este povestea din spatele imaginii.

Potrivit all-that-is-interesting.com, imaginea ar fi fost realizată pe 14 martie 1951, în timpul petrecerii aniversare a lui Einstein, când a împlinit 72 de ani. Pe atunci, fizicianul devenise deja notoriu în lumea științei.

În timpul petrecerii, Einstein i-a permis fotografului Arthur Sasse să-l imortalizeze în timp ce era într-o mașină, alături de niște cunoștințe. Sasse i-a cerut să mai facă însă o fotografie, dar fizicianul, aflat pe punctul de plecare, s-a simțit puțin incomod, așa că a preferat să scoată limba în momentul în care a fost fotografiat.

Arthur Sasse i-a trimis apoi și lui Einstein imaginile realizate și se pare că omului de știință i-a plăcut atât de mult fotografia în care a scos limba, încât i-a cerut mai multe copii pe care le-a inclus mai târziu pe toate felicitările pe care le trimitea apropiaților, relatează sursa citată.

Fotografia originală a fost vândută în 2009 cu exorbitanta sumă de 72.300 de dolari, devenind astfel, cel mai scump portret al unui om de știință.

sursa: click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.