PUMA, un vanator desavarsit

0
646

Puma (Small)

Puma este un mamifer din familia felidelor. Animal carnivor, puma este foarte cunoscuta pentru abilitatea cu care isi vaneaza prada. De obicei, corpul ei depaseste 1 metru lungime si este acoperit de o blana de nuanta galbena-roscata. Inaltimea felinei poate ajunge la 70 de cm, iar greutatea corpului unui mascul cantareste mai mult de 100 de kg, iar cea a unei femele 50 de kg.

Aceste feline traiesc in regiunea ecuatorului, in America de Sud, Mexic si S.U.A. Mobila si foarte flexibila, o puma poate sari la o distanta de 10 m si la o inaltime de 4 m. Se hraneste cu animale pe care le vaneaza noaptea, cu mare grija, urmarindu-le uneori pe distrante foarte lungi. Uneori vaneaza animale de o talie mare, precum cerbii, elanii sau renii. Puma nu ataca niciodata omul si mai mult decat atat, se fereste intotdeauna de el.

Puma este un animal caruia ii place sa traiasca in singuratate. Intre luna noiembrie si iunie, atunci cand intra in perioada imperecheii, puma traieste cateva saptamani impreuna cu pereche sa. Inainte ca femela sa nasca puii, masculul o paraseste. Dupa trei luni de sarcina, femela naste de 1 la 6 pui, iar la varsta de 20 de luni se despart de mama sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.