Regele florilor… TRANDAFIRUL! Vezi povestea lui, care este greu de crezut

0
1401

trandafiri1Probabil ca nu vom afla niciodata cum, dintr-un modest maces, acum 4000 de ani un gradinar a obtinut floarea trandafirului. De atunci, trandafirul a continuat sa stranga semnificatii si reprezentari, ajungand astazi sa fie considerat regele florilor.

Denumirea latina a trandafirului este Rosa si provine din familia Rosaceae. Este originar din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzand mai bine de 200 de specii. Exista multe specii ce s-au nascut prin incrucisari, de aceea uneori e dificil de stabilit originea si clasificarea unor variante de trandafiri. In general, tulpina este spinoasa, iar fructul seamana cu cel al maceselor (sau al trandafirului salbatic, cum mai este cunoscut). Exista trandafiri de diverse culori: rosii, roz, portocalii, albi, galbeni, purpurii etc. In general, un trandafir tine intre 4 si 7 zile in apa.

Curiozitati despre trandafiri

Palatul Cleopatrei era plin de trandafiri, inclusiv podeaua era plina de petale delicate. Confucius avea 600 de carti despre cum se cresc trandafirii.
Shakespeare s-a referit la trandafiri de 50 de ori in cadrul operelor sale.
Cel mai batran trandafir are 1000 de ani! si continua sa infloreasca pe zidul Catedralei Hildesheim din Germania.
Trandafirul este floarea nationala a Statelor Unite.
Afrodita a dat numele acestei flori.
Chiar daca trandafirul nu are un fruct comestibil, se pare ca ceea ce ramane dupa ce floarea nu mai infloreste contine mai multa vitamina C decat orice fruct sau leguma.
Trandafirii nu au varsta! Se pare ca arheologii au descoperit trandafiri fosilizati ce dateaza de mai bine de 40 de milioane de ani!
Grecii foloseau trandafirii pentru a se… accesoriza! Atunci cand avea loc vreo petrecere, acestia se impodobeau cu ghirlande de trandafiri si se parfumau cu ulei.
Sotia lui Napoleon, Josephine, adora trandafirii. Se pare ca in gradina ei cresteau aproape 250 de specii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.