RENII lui… Mos Craciun!

0
1297

renii

Renii sunt un fel de cerbi care traiesc in regiunile arctice. Un ren poate sa care greutati egale cu de doua ori greutatea lui asa ca sunt preferati ca animale de povara in zonele inzapezite, pentru ca pot trage cu usurinta sanii incarcate pana la refuz.

Renii sunt bine adaptati la traiul in zonele reci si stiu sa-si caute hrana (in general formata din muschi si licheni) chiar si sub straturi groase de zapada iar copitele late ii ajuta sa se mentina la suprafata zapezii si sa nu se afunde in ea, chiar daca este proaspata si afanata. Blana renilor este impermeabila, apa ajunge foarte rar la piele, oricat de ud ar parea renul, chiar daca tocmai a traversat un rau.

Asadar, este usor de inteles de ce Mos Craciun si-a ales ca animale de tractiune renii! Ar fi putut alege caini de sanie, dar renii sunt mai rezistenti si mai dau si lapte pe deasupra, si se stie ca lui Mos Craciun ii place laptele cu prajiturele (ca asa ii lasam noi, copiii, in seara de ajun!). Renii lui Mos Craciun sunt singurii reni zburatori din istorie si au capatat acest dar dupa ce au mancat porumb vrajit, pe care Mos Craciun l-a primit in dar de la un vrajitor foarte priceput. Porumbul vrajit nu le-a dat insa numai putere sa zboare, ci si forta sa care tone de jucarii, cu viteza gandului, pentru ca Mos Craciun sa le poata darui copiilor intr-o singura noapte!

Primul ren, conducatorul celorlalti, in care Mosul are deplina incredere si cu care se mai si sfatuieste din cand in cand este Rudolf, singurul ren din lume… cu nasul rosu care straluceste in intuneric. Poate ca de aceea l-a ales Mos Craciun sa conduca atelajul, pentru ca nasul lui Rudolf lumineaza in noapte!

Ceilalti opt reni sunt usor de tinut minte pentru ca, enumerati intr-o anumita ordine, numele lor rimeaza: Dasher, Dancer, Donner, Vixen, Comet, Cupid, Prancer, Blitzen!

sursa: robbybubble.ro

Raspuns ghicitoare> RENUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.