Saint-Bernard, o rasa legendara si foarte apreciata

0
2466

Saint-Bernard

Este una din cele mai cunoscute rase, avand ca stramos Dogul Tibetan. A fost adus in Elvetia de colonistii romani care il foloseau la paza proprietatilor. Prin incrucisari cu cainii din Muntii Alpi s-a obtinut Saint-Bernardul de astazi.

In secolul al XVII-lea a fost dresat si invatat sa salveze oamenii de sub avalanse de catre calugarii de la Adapostul Saint Bernard (de unde i se trage si numele). Exista consemnari a peste 2000 de persoane salvate de acesti caini. Un caine din aceasta rasa, Barry, in doisprezece ani de viata, a salvat 40 de vieti omenesti. In semn de respect, o statuie a lui Barry este astazi expusa la Muzeul de Stiinte Nationale si Istorice din Berna. Este raspandit atat in Europa cat si in America de Nord.

Este un caine inteligent, cu un puternic simt de orientare si olfactiv, linistit, calm, jucaus, nu latra mult. Devotat si afectuos cu familia, este prietenos cu copiii, iar pe straini ii va anunta cu un latrat, fara sa fie agresiv. Nu are probleme cu alte animale sau alti caini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.