Se intampla in Romania! Doi zimbri, ucisi de caini

  0
  1004

  zimbriCel puțin doi zimbri din rezervația de la Armeniș, munții Țarcu, au fost atacați și uciși de câini sălbăticiți, a anunțat WWF România, care derulează în zonă un program de reintegrare în sălbăticie a acestor animale și care solicită autorităților să ia măsuri urgente pentru rezolvarea problemei.

  Directorul WWF România, Csibi Magor, a spus că patru exemplare din turmă au murit, cel puțin doi fiind uciși de câini, iar printre zimbrii omorâți de câini se numără și Romaz, primul ‘zimbru conceput și născut liber în noua casă a zimbrilor’.

  ”Niciodată nu ne-am fi imaginat că așa ceva se poate întâmpla și cred că este timpul ca autoritățile să își asume acțiunile lor și să vină cu soluții concrete. Dacă nici cel mai mare mamifer din Europa nu mai este în siguranță, atunci nici un animal nu mai e. Cu orice moment de amânare, severitatea problemei se va mări și cred că este în interesul tuturor ca să găsim cele mai bune soluții, atât pentru oameni, cât și pentru natură. La nivel de ONG-uri suntem deja în contact atât cu organizații de protecția a animalelor cât și cu cele care se ocupă cu animale sălbatice și suntem gata să venim cu soluții concrete”, a declarat pentru Agerpres, Csibi Magor.

  Acesta susține că ‘problema este una uriașă’ și arată că deciziile pe care le iau autoritățile, în orașe, pot avea consecințe departe de aglomerările urbane.

  Turma de la Armeniș, în munții Țarcu (județul Caraș-Severin), numără acum 24 de exemplare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.