ȘOIMUL, VITEZISTUL înălțimilor! Vezi de ce VITEZE este în stare

1
1356

soim

Şoimul călător îşi vede prada de la 8 km depărtare. Acesta este o specie de pasăre din familia faconidelor iar una dintre cele mai mari abilități ale sale este viteza cu care zboară sau cu care coboară în picaj.

Şoimul călător are o capacitate de zbor record şi poate coborî asupra prăzii cu 320 km/h. Îşi poate urmări prada la viteze de 112 km/h. În timpul zborului are o viteză medie de 40-55 km/h. Anduranţa mare de zbor este demonstrată de migraţia sa, în timpul căreia unele pasari călătoresc mai mult de 25.000 de kilometri.

Şoimul călător este o pasăre de pradă cu o lungime de 38 cm şi o anvergură a aripilor de 101 cm. Este unul din cei mai mari şoimi având un cioc scurt şi încovoiat.

Pasărea este necrofagă, dar cel mai des mănâncă porumbei sau alte păsări de talia porumbelului. El vânează dimineața în zori și seara la asfințit.

1 COMENTARIU

  1. locuiesc aproape de znagov, mia aterizat un vultur in curte odata, vreau sa spun ca am ramas uimit sa vad asa o pasere de aproape, caini sau ascuns cand lau vazut. are o personalitate foarte puternica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.