Soluție incredibilă pentru parcarea bicicletelor în Japonia

0
2702

Locurile de parcare sunt o problemă în majoritatea țărilor, iar România este printre ‘campioanele’ la această temă. Indiferent dacă este vorba de parcările pentru mașini sau pentru biciclete, de cele mai multe ori locurile de parcare sunt inexistente. Mergi la plimbare cu bicicleta prin oraș și vrei să te oprești la o cafea, tot ce poți să faci este să o lași legată undeva și să speri că o vei ma găsi atunci când te vei întoarce.

Iată de ce o parcare inteligentă ca aceasta din filmuleț te poate lăsa mai mult decât cu gura căscată. În Japonia autoritățile au găsit o soluție demnă de filmele SF pentru parcarea bicicletelor. Vorbim aici de o soluție ecologică, aflată la subteran, astfel că eficiența acesteia este maximă.

Construită de firma japoneză de design, Giken Co Seisakusho LTD, parcarea subterană se porneşte cu o singură apăsare pe un buton. Mergi cu bicicleta până la intrare și de acolo ești asistat la fiecare pas de o voce feminină. Odată preluată de sistem, bicicleta este trimisă în parcare, unde este plasată într-un compartiment liber. Preluarea bicicletei este și ea la fel de simplă și durează mai puțin de 1 minut.

O astfel de soluție rezolvă problema traficului, furturilor, ocupă o suprafață mică și poate adăposti aproximativ 800 de biciclete. După vizionarea filmulețului tot ce putem spune este: ‘Wow, vrem și noi!’

https://youtu.be/Ym7juWamiWY

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.