Stiti care este capitala aflată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella?

0
755

Andorra la VellaÎn Europa, capitala aflată la cea mai mare altitudine este capitala Principatului Andorra, Andorra la Vella!

Andorra este a șasea cea mai mică țară din Europa, cu o suprafață de 468 km² și o populație puţin peste 80 de mii de oameni.

Andorra la Vella, este situată la altitudinea de 1.023 m peste nivelul mări, altitudinea medie în Andorra fiind de 1996 m, cea mai joasă altitudine fiind de 840 m în sudul ţării la frontiera cu Spania. Andorra la Vella se află în sud-vestul Andorrei, la confluența a două pâraie montane, Valira del Nord și Valira del Orient, care formează Râul Valira.

Andorra a devenit și paradis fiscal la sfârșitul secolului al XX-lea, și în capitală s-au construit sedii moderne de bănci și instituții financiare. Orașul s-a dezvoltat și ca stațiune de sporturi de iarnă, candidând chiar pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2010. Candidatura orașului Andorra la Vella nu a fost însă acceptată de Comitetul Olimpic Internațional, în urma raportului unei comisii de evaluare. Orașul a găzduit însă în 1991 și în 2005 Jocurile Statelor Mici ale Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.