Terranova, cainele SALVATOR!

  0
  3753

  terra nova

   

  Asupra originii sale sunt mai multe presupuneri. Cert este ca are ca stramos Dogul de Tibet. Aceasta rasa s-a raspandit in cursul secolului al XIX-lea, cu ajutorul pescarilor din Franta, Germania si Anglia. Este renumit pentru salvarea oamenilor de la inec. A fost iubit si laudat de poetii Burns si Byron, care spuneau despre el ca are toate calitatile omului, dar nu si defectele lui.

  Are un termperament exceptional de bland, duios si docil, inteligent si sociabil. Latra rareori, este echilibrat si increzator. Devotat si afectuos cu stapanul si familia acestuia, protector si prietenos cu copiii, este prietenos si cu alti caini, alte animale sau cu strainii daca nu au intentii rele.

  Este un caine rezistent la intemperii care se simte bine in aer liber, cu un stapan iubitor. Nu este nevoie de multa experienta pentru a tine acest caine, dar trebuie avuta in vedere capacitatea financiara de a face fata nevoilor acestui caine de talie mare. Are nevoie de socializare, dresaj.

  Este un excelent salvator al oamenilor de la inec, un partener de munca al pescarilor. Este folosit si pentru paza locuintei, pentru ocrotirea copiilor. Este un placut caine de companie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.