Un caine creat sa se lupte cu BRACONIERII! Afla o poveste interesanta despre aceasta rasa

0
1994

bullmastiff-08

Rasa Bullmastiff isi are originea in Marea Britanie, si face parte din grupa raselor utilitare.

In jurul anilor 1860-1863, padurarii si proprietarii de paduri au inceput sa aiba probleme cu braconierii care faceau ravagii, de aceea aveau nevoie de un caine curajos si puternic sa-i ajute in prinderea si imobilizarea acestora, pana la sosirea ajutoarele. In scurt timp detinatorii de domenii au hotarat ca cel mai bun rezultat poate fi obtinut in urma incrucisarii dintre Mastiff-ul englez vechi, care ar conferi noii rase curaj si forta si Buldog-ul englez care ar conferi rezistenta.

Din aceasta incrucisare a iesit un caine (60% mastiff si 40% buldog) puternic, neinfricat care ataca dar nu maltrata la comanda .
Bullmastiff-ul era utilizat la inceput de padurari pentru paza si protectie fiind cunoscut si sub numele de “caine de noapte al padurarilor”, iar mai tarziu a ajuns foarte cunoscut in cadrul serviciilor politienesti si militare.

In anul 1924 rasa a fost oficial recunoscuta de catre English Kennel Club iar in 1933 a fost recunoscuta si de American Kennel Club.
In prezent Bullmastiff-ul este utilizat din ce in ce mai des pentru paza si protectie sau ca si caine de companie.

Bullmastiff-ul are un temperament minunat, este inteligent, curajos, rezistent, activ, mandru, alert, demn de incredere, loial prietenos si credincios stapanului si familiei pe care o apara atunci cand este nevoie.

Una din calitatile prin care s-a remarcat este aceea ca nu musca decat atunci cand toate celelalte mijloace de a-si supune adversarul s-au epuizat. De regula reuseste sa-si supuna adversarii, indiferent ca sunt oameni sau caini, doar prin forta loi deosebita, fara a-i molesta.

sursa: rasedecaini.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.