Un caine cu statuie! HUSKY. Vezi motivul…

0
1518

husky

Rasa a devenit celebra dupa cursa pe care au facut-o cativa caini Husky, avand ca scop transportarea serului contra difteriei, in 1925. La intrarea in Parcul Central din New York exista o statuie care omagiaza aceasta rasa.

Povestea lui Balto, cainele conducator al echipei, care a dus serul la Nome, constituie subiectul unui film Disney. O statuie de bronz a lui Balto se afla aproape de intrarea in Parcul Central din New York.

In ciuda faimei lui Balto, acesta nu este singurul erou din cursa care a avut loc in 1925; mai multe echipe de caini de sanie s-au format pentru a livra serul, iar stapanul lui Balto a parcurs cea mai lunga distanta cu Togo, perechea lui Balto. Togo a fost, de fapt, favoritul proprietarului.

Balto si echipa sa au fost folositi ca si atractii si au fost tinuti in conditii precare pana cand au fost salvati de un luptator numit George Kimble. Dupa ce Kimble a intrat in parteneriat cu ziarul din Cleveland, 1200 de oameni au donat bani pentru a salva cainii. Acestia au fost plasati la Gradina Zoologica Metropolitana din Cleveland.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.