Un pufos de buzunar, Yorkshire Terrier

0
802

Yorkshire-Terrier (Small)

 

Este o rasa veche englezeasca care a aparut prin incrucisarea Manchester Terrierlui cu Skye Terrier si cu Dandie Dinmont Terrier. A fost crescut de minerii din ducatul York. La acea rasa au fost aduse imbunatatiri, obtinandu-se exemplarele actuale, foarte apreciate si iubite atat in Anglia cat si in alte tari.

Initial, a fost folosit la vanatoarea de soareci si sobolani in minele si morile din Yorkshire. Apoi a devenit animal de companie la moda in epoca Victoriana. Denumirea actuala a fost data in 1870.

Este un caine curajos si hotarat, inteligent, vioi, vesel, alert si vigilent. Este un caine sensibil, trebuie tratat cu blandete, afectiune. Este ascultator si devotat stapanului. Se intelege bine cu copiii atat timp cat nu il vor necaji prea mult . Se intelege bine si cu alte animale din gospodarie. Oaspetii vor fi intotdeauna anuntati si latra cand este pericol. Unele exemplare pot avea o atitudine imprudenta fata de alti caini.

Este un excelent caine de apartament. Trebuie tratat cu multa dragoste, afectiune fiind un caine sensibil. Are un nivel de actvitate moderat si scurte plimbari cat de des se poate ii vor face placere. Se adapteaza si cu un stapan mai putin activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.