Un spital deosebit, unde pacientii pot primi alinare de la animalele de companie

0
788

Juravinski Hospital este un centru de îngrijire cu sediul în Hamilton, Ontario, Canada şi este primul spital care a implementat un programe de terapie în care animalele de companie special pregătite oferă pacienţilor câteva zâmbete.

Administratorii acestui spital ştiu că bolnavii care iubesc cu adevărat animalele simt nevoia să fie vizitaţi de câinii sau pisicile pe care le-au adoptat. Considerând că acest lucru le este benefic pacienţilor, îmbunătăţindu-le starea de spirit, conducerea a hotărât să facă acest lucru posibil, în deplină siguranţă pentru pacienţi.

Programul a fost lansat de Donna Jenkins, după ce nepotul ei în vârstă de 25 de ani, Zachary, a rugat-o să îl lase să-şi vadă câinii pentru ultima dată înainte de a deceda din cauza unei boli nemiloase numită „limfom Hodgkin”. „Înainte de a muri, el m-a făcut să promit că vom înfiinţa o organizaţie care va oferi oportunitatea tuturor pacienţilor din acest spital de a-şi vedea periodic animalele de companie” – a explicat Donna.

Fiecare animal care vine să viziteze un pacient trebuie să fie foarte curat, în stare bună de sănătate şi destul de cuminte. Animalelor nu li se permite să aibă niciun contact cu alţi pacienţi din cauza normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor.
Până în prezent spitalul a permis 25 de vizite de companie la pacienţii aflaţi în terapie intensivă, iar fiecare vizită nu a durat mai mult de o oră. Ceea ce este surprinzător este faptul că nu doar stăpânii se bucură de prezenţa animalelor de companie, ci şi acestea sunt la fel entuziasmate de întâlnire.

Studiile ştiinţifice arată ca interacţiunea directă cu animalele reduce tensiunea arterială şi stresul. După doar câteva minute petrecute împreună, atât pacientul cât şi animalul de companie par să se relaxeze iremediabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.