Acasă Animale salbatice Unul dintre cele mai frumoase animale este pe cale de disparitie

Unul dintre cele mai frumoase animale este pe cale de disparitie

10
0

Tigrul de Sumatra (Panthera tigris sumatrae) este o sub-specie de tigru, cel mai frecvent intalnita pe insula Sumatra din Indonezia. Are 234 cm lungime si cantareste in jur de 136 kg.

Acest tigru are dungi mai restranse in comparatie cu alte specii. Se estimeaza ca exista mai putin de 500 tigri de Sumatra ramasi in intreaga lume. Acest declin se datoreaza braconajului intens al acestei creaturi magnifice, speciala pentru pielea ei pretioasa, care are o cerere mare pe piata internationala.

Cei mai mulţi tigri de Sumatra sunt ucişi în mod deliberat pentru câştig comercial. Conform unui studiu realizat de TRAFFIC, reţeaua globală de monitorizare a comerţului cu faună sălbatică, braconajul pentru comerţ este responsabil pentru peste 78% din decesele tigrilor de Sumatra – cel puţin 40 de animale pe an.

În ciuda măsurilor de conservare şi de protecţie din Sumatra şi a succesului global aparent în reducerea pieţelor pentru oase de tigru, nu există nici o dovadă că vânarea ilegală a acestor animale a scăzut în mod semnificativ pe insulă de la începutul anilor 1990.

Rinocerul negru sau ursul panda urias, sunt alte superbe animale aflate pe lista rosie (de disparitie)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.