Usain Bolt al animalelor! Test cu ghepardul. Prinde o viteza fantastica

0
836

Serialul documentar „Nature’s Miracle Orphans” de pe postul de televiziune BBC One a pus la încercare viteza ghepardului Shelly, știut fiind faptul că această specie de felină este, de departe, cel mai rapid animal terestru.

Chiar dacă viteza maximă a unui ghepard este variabilă, se știe că poate atinge adesea mai mult de 105 km/h (sau 65 mph). Shelly a atins 60 mile pe oră, echivalentul a 96,5 kilometri / oră.

Ghepardul este posesorul unei acceleraţii explozive, fiind capabil de a atinge în numai trei secunde, pornind de pe loc, viteza de circa 110 km/h (sau ≈70 mph), fiind mai rapid decât majoritatea maşinilor de curse. La acest record contribuie şi faptul că ghearele ghepardului sunt neretractile, spre deosebire de restul felinelor, și se comportă precum crampoanele de pe un pantof de alergare, ajutându-l să-și mărească aderența atunci când sprintează. Cu o coloana vertebrală deosebit de flexibilă și picioare lungi, înaintează cu pași de până la 8 metri, dintre care jumătate în aer.

Cel mai rapid record de viteză înregistrat de un ghepard a fost de 105 km/h (65.25 mph), obţinut pe distanţe scurte (de circa 460 m sau 500 de yarzi).

sursa: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.