VIDEO: Imagini emotionante: castorul care are singur grija de pui, dupa moartea partenerei

0
5457

castor

 

Supranumit „Tatal”, un castor din California a devenit celebru pentru modul in care ar grija de cei trei copii ai sai, de mai bine de un an de zile.

Adorabilul animal isi invata puii sa construiasca baraje, sa se scufunde sau sa sape dupa mancare, fortat de tragedia care i-a lovit familia: moartea partenerei sale. Acest lucru este cu atat mai remarcabil cu cat familiile de castori sunt organizate in jurul femelei adulte.

In 2010, „Mama” a suferit o infectie teribila, iar cei care se ocupa de monitorizarea castorilor n-au avut alta solutie decat sa o eutanasieze. Ea a lasat in urma doi pui de doar 7-8 saptamani si pe fratele lor, care avea 2 ani atunci. „Le-a oferit totul, pana la ultima suflare”, povestesc cei care cunosc bine familia de castori, care a mai crescut anterior 12 pui. Castorii stau cu parintii pana la varsta de 2 ani si sunt creaturi strict monogame.

Dupa ce „Mama” a murit, „Tatal” a disparut vreme de trei zile. A tinut doliu, iar dupa aceasta perioada a parut mai batran si cu pielea mai lasata. De atunci insa a devenit un adevarat lider pentru familia sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.