Acasă Actualitate VIDEO Lupta epica pentru supravietuire. Cerb contra haita de lupi. Finalul, absolut...

VIDEO Lupta epica pentru supravietuire. Cerb contra haita de lupi. Finalul, absolut surprinzator

10
0

Un cerb a fost atacat de o haită de lupi, în albia unui pârâu din Parcul Național Călimani. Impresionanta luptă pentru supraviețuire a fost surprinsă într-o înregistrare video extrem de rară.

Maiestuosul cerb s-a luptat disperat pentru viața sa cu haita de lupi care l-a încolțit în albia unui pârâu. Animalele de pradă își sincronizau atacurile și săreau pe rând să-l muște, în timp ce cerbul sângerând se apăra cu coarnele.

Imaginile, extrem de rare în România, au fost surprinse de rangerul Cristin Cireș, aflat într-o misiune de monitorizare în pădurile din Parcul Național Călimani, scrie Monitorul de Suceava.

Impresionanta luptă pentru supraviețuire a fost influențată decisiv chiar de om, întrucât rangerul a sărit în ajutorul cerbului rănit. Lupii au fugit, iar cerbul s-a întors către omul care filma și pare chiar să-i fi mulțumit, printr-un muget obosit, de descătușare, înainte de a se face nevăzut în pădure.

“Astfel de imagini, cu selecția naturală, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, au explicat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care administrează Parcul Național Călimani.

Sursa: Cristian Anton, Monitorul de Suceava, via stirileprotv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.